Günde 3 Öğün Yemek için Biyolojik Bir Neden Var mı?

Çoğumuz otomatiğe bağlanmış gibi sabah, öğle, akşam üç öğün yemek yiyoruz Ama neden acaba diye düşündünüz mü? Günde üç öğün yemek için biyolojik bir sebep var mı, yoksa kültürümüzde kökleşmiş toplumsal yapıdan mı kaynaklanıyor?

yemek

yemek

Hemen her toplumda yemek yemek bir ritüeldir. Ayrıca birçok beslenme alışkanlığı biyolojik ihtiyaçlardan ziyade popüler kültür ile de alakalıdır. Yale Üniversitesi akademisyenlerinden Paul Freedman, günde üç öğün yemek için biyolojik bir neden bulunmadığını ileri sürüyor ki katılmamak mümkün değil. O’na göre “Her gün yenen yemeklerin sayısı, insanların benimsediği kültürel bir motiftir; çünkü öngörülebilirlik konusunda bir rahatlık vardır.”

Pratik Hayatta Düzenli Yemek Diye Bir Şey Var mı?

Ailesi için doyurucu bir kahvaltının, öğle ve akşam yemeğinin günlük hazırlanışı gibi öğretiler son 80-100 yılın kavramlarıdır. Modern televizyonlarda bile, okul ya da işe gitmeden önce akşam yemeğine ya da kahvaltıya oturan ailelere sıklıkla rastlanıyor. Bu model modern hayatın gerçekleriyle uyuşmuyor. Her gün aynı saatte işe giden ya da iş bırakan insan sayısı oldukça az. Bu, atıştırmalık sektörünün büyümeye devam etmesinin de sebebidir.

yemek yemek

yemek yemek

Günde üç öğün yemek yemeye başladık ve neden? 1920’li ve 1930’lu yıllarda, sağlık sektöründen bilirkişiler, günün en önemli yemeği olarak kahvaltıyı önermeye başladı ve düzenli yemek yemenin önemi sıklıkla medyada tekrarlandı. Belki de bu kadar çok şişman ve obez insanın varlığında hak sahibiler.

Aslında günde 3 kez yemek yemek için biyolojik bir gereksinim yok. biyolojik ihtiyaçlar farklılıklar gösterebilir. Kimi günde 2 kez, kimi 5 kez yemek yemeye ihtiyaç duyabilir.

Yanıtla