Açılmayan Bilgisayardan Veri Kurtarma

Artık açılmayan bilgisayardan veri kurtarma zamanı gelmiş demektir. Diskteki verilerin nasıl alınacağı çok zor değildir. Bilgisayarda çok önemli belgeler var ise bunların formatlanması gerekmektedir. Bilgisayarın bir arızası olabilmektedir ve dolayısıyla bilgisayar hiç açılmıyor olaiblir. Bu durumda format yapılacaktır.

Fakat otomatik onarım hatasına giriyor olabilir. Verilerde çekilemiyor olabilmektedir. Bunun için ilk önce bilgisayar kapatılır. İçerisinde disk varsa o sökülmektedir. Disk söküldükten sonra bilgisayar açılmıyorsa panik yapılmamalıdır. Çünkü disksiz bilgisayar açılmayacaktır. Yine 2.5″ HDD External Case ‘ler vardır. Tek kabloludur. Masaüstü bilgisayarlar için bu Case ‘ler 3.5″ olmaktadır. 3.5″ olunca bir de besleme kablosu gerekmektedir. Disk büyümektedir. İki kabloludur. Bir tanesi adaptörde elektriğe bağlı olacaktır. Diğeri de bilgisayara USB ‘den bağlı olacaktır.

Bilgisayar Çöktü Açılmıyor

Yine açılmayan bilgisayardan veri kurtarma bir tane HDD kutusu alınması gerekiyor. Laptoptan çıkan disk o kutuya koyulacaktır. Kutu dikdörtgen şeklindedir. Bu kutunun kapağı kaldırılıp sökülecektir. Ardından içinde bir parçası var. O yerinden çıkarılmalıdır ki daha rahat takılabilsin. Çıkarılan parçayı uygun şekilde HDD ‘ye ittirilerek takılacaktır.

Daha sonra kutuya da konulabilmektedir. Kutunun kapağı kapatılmalıdır. Başka türlü olarak ana kablosu bağlantı kısmına takılabilmektedir. Diğer USB ucunu da bilgisayara takılacaktır. Bilgisayar olarak çalışabilen bilgisayar olması gerekmektedir.

FFD Kablo Takılımı

Veyahut açılmayan bilgisayardan veri kurtarma için FFD alınabilmektedir. Bu disk söküldü ise muhtemelen bozulmuş olabilmektedir. Ya da format için veriler alınmaktadır. Hangi bilgisayara veriler aktarılacaksa, External diske çevrilir. Bu şekilde bundan veriler alınabilmektedir. Veriler yedeklendikten sonra tekrar bu yerine takılıp format yapılabilmektedir. Verileri bu şekilde harici diske çevirerek bu kurtarılabilmektedir.

Başka bir durum da söz konusudur. Bu sürekli hata verip otomatik alarma sürekli giriyorsa, format atıldı. Ancak düzelmedi. Yine ara ara hata verip yavaş çalışabilmektedir. Çünkü FFD ‘ler bundan beş hatta on kat hızlı çalışmaktadır. Okuma değerlerine bakıldığında FFD ‘ye göre düşük olmaktadır. Oyun performansı ila açılma ve kapanma hızı artacaktır. Bir tane FFD alındı. Cihaza takıldı. FFD bilgisayara takıldığı zaman hiçbir işletim sistemi olmayacaktır.

USB takıp format atılabilmektedir. İşletim sistemi ile format aynı şey olmaktadır. Çünkü ikisinde de aynı adımlar izlenmektedir. Ham hale getirilir. Formatın tek hâlidir. Filidost bilgisayarların kurulumu ve formatın nasıl atıldığı önemlidir. Yine Filidost bilgisayara Windows işletim nasıl kurulduğu da önemlidir. Sonra bağlantıları yapılınca kutuya konulmaktadır. Kapakları kapatılır.

Harici Diske Çevrilme

Size harici External disk olmuş olundu. İçine düşmemesi için vidalanabilmektedir. Sallanınca ses gelmesi normaldir. Daha sonra bununla da, içindeki fotoğraf ve videolar yedeklenebilmektedir. Fakat bu asgari 2 ya da 3 yıl kullanılmış olabilir. Ne kadar az kullanılmışsa o kadar da bozulma riski düşük olmaktadır.

Veya çalışırken sallandırıldığında bozulma riski artabilmektedir. Örneğin, laptop da FFD yoktur. Normal bir disk vardır. Çalışırken çok oynatılırsa disk o kadar derece zarar görebilmektedir. Yani kullanılabileceği kadar laptop sabit kullanılmaya çalışılmalıdır. Çünkü bunda okuma ve yazma için iğne bulunmaktadır. Bunlar hassas çalışan cihazlardandır. Bu şekilde harici diske çevrilebilmektedir.

Laptoptaki HDD Diski Değiştirme

Sabit disklerin belirli bir ömrü vardır. Artık ömrünü tamamlayan hard diskler çalışamayacak hale gelebilmektedirler. Hard disk değişiminin aslında oldukça basit bir yöntemi vardır. Laptop pili çıkartılır. Laptopun arkasındaki yerde vidası vardır. Bu vida sökülür. Vida söküldükten sonra kapak kaldırılır. Hard disk sata yuvasından çıkartılır. Bu kısım da kızak vardır. Kızak kendine doğru çekilir. Sata girişinden HDD ayrılıp boşlukta kalır. HDD alınır. Hard disk 4 vida ile tutturulmuş kutu içerisindedir. Yeni hard disk kutuya oturtulup yeniden vidalanır.

Detaylı bilgi https://www.goldverikurtarma.com/acilmayan-bilgisayardan-veri-kurtarma web sitemizde yer alıyor.

Yanıtla