Plastik Malzemelerin Geri Dönüşümünde Etkin Çözümler

Plastik geri dönüşüm sektörü, her yıl milyonlarca ton kullanılmış plastik malzemenin işlenmesi ve gerekli alanlarda kullanılmasını kapsayan bir sektördür. Geri dönüşümün önemi her geçen yıl artarken, sektörün ihtiyaçlarını gören, çeyrek asrı aşan deneyimi ile üretim ve proje odaklı çalışmalar yürüten İnan Makine; plastik kırma, plastik parçalama, plastik geri dönüşüm hatları, ekstruder ve mikronize konularında etkin çözümler sunmaktadır.

inan makine

İki türde plastik malzemeden söz edilebilir. Bunlar termoplastikler ve termosetlerdir. Termoplastikler, termosetlerden farklı olarak sıvı hale geldiğinde yüksek sıcaklıklara ulaşan polimer moleküllerden oluşur. Soğuyunca sertleşir. Bu nitelikler, termoplastikleri kolayca geri dönüştürülebilir bir malzeme haline getirir.

En çok kullanılan termoplastik polimelerler, evlerimizde günlük olarak kullandığımız ürünlerin ambalajlarında bulunan ve büyük fabrikaların atıklarında bulunan polietilen veya PVC’dir. Bu plastik kalıntılarının diğer kullanışlı malzemelerin üretimi için yeniden kullanılması, endüstrinin daha fazla fayda elde etmesini sağlayan sürdürülebilir bir yoldur.

Plastik Kırma Makineleri

Tahmin edebileceğiniz gibi plastik kırma makineleri çok önemli bir rol oynamaktadır. Hem tüketici sonrası geri dönüşüm hem de bunların depolanması ve yeniden kullanımı için plastikler, bu malzemenin geri kazanımının uygun şekilde yönetilmesi için yardıma ihtiyaç duyar.

İnan Makine’nin sunduğu plastik kırma makineleri, termoform kaplar, şişe, kasa, çeşitli yolluk tipleri, preform ve şişirme gibi malzemeler için kullanışlıdır. İşlem sırasında plastik ezilir. Bıçakla donatılmış makine, tüm işi hızlı ve çok az enerji tüketimi ile gerçekleştirir. Özel plastiklerin geri dönüşümü için ekstra işlevler içeren farklı türde makineler İnan Makine tarafından tasarlanabilmektedir.

Plastik Parçalama Makineleri

Plastiklerin geri dönüşümünde en çok kullanılan makinelerden birisi de plastik parçalama makineleridir. İnan Makine’nin özel olarak geliştirdiği plastik parçalama makineleri, hız ayarlı levha çekici, hızlı bıçak değişimi, bakım ve kullanım kolaylığı, optimum enerji tüketimi ve yüksek performans özelliklerine sahiptir.

Plastik Geri Dönüşüm Hatları

Hemen her çeşit plastik malzemenin geri dönüşümüne uygun olan sistemler tasarlayan İnan Makine; dayanıklı, yıpranmaya karşı dirençli, saatte 100 kg’dan 1.500 kg’a kadar kapasite aralığı, farklı türde palet kesiciler gibi üstün donanımlara yer vermektedir.

İnan Makine hakkında bilgi almak isteyenler https://www.inanplastics.com/ sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirler.

Yanıtla