Asansör Ustası Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Asansör ustası nasıl olunur sorusu farklı meslekleri araştıran kişilerce cevabı araştırılan bir soru. Binalarda bulunan asansörlerin tamir ve bakımını yapan kişiler asansör ustalarıdır. Yani asansörlerin arızaları ve bakım işleriyle ilgilenir. Can ve yük taşıyan tüm asansörlerin sorunsuz bir şekilde çalışması için çalışırlar. Öncelikle asansör ustası nasıl olunur sorusunu yanıtlayalım.

Asansör Ustası Nasıl Olunur?

Bu soruya verilecek en uygun yanıt yanıt meslek edindirme kursları tarafından verilen, yaklaşık 944 saat süren ve katılım şartı olarak okuma yazma bilmek ve fiziksel koşullara uygun olmak olan eğitimlerin tamamlanması gerektiğidir.

Asansör Ustası Ne İş Yapar?

Asansör ustalarının her mesleğin olduğu gibi mesleki görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Asansör ustası nasıl olunur sorusunun bir diğer uzantısı olarak bu mesleği icra eden kişilerin görevlerini sıralamak faydalı olacaktır. Asansör ustaları ne iş yapar sorusuna verilecek en özet cevap, asansörlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak ve var olan arızalarını gidermenin yanı sıra bakımlarını yapmaları olacaktır. Asansör ustalarının görevleri arasında;

  • Asansörün arızalarını ve arıza sebeplerini belirlemek
  • Arızaların giderilmesi için çalışmak
  • Arıza yapan veya yapma ihtimali olan parçaların değişimini yapmak
  • Arıza verme ihtimaline karşı gerekli tespitleri yapmak
  • Asansör denetim ve bakımlarını rutin olarak gerçekleştirmek
  • Asansör kurulum ve ayarlamalarını yapmak

Bulunmaktadır. Asansör ustaları bu görev ve sorumluluklar doğrultusunda işlerini gerçekleştirirler.

Asansör Ustası Ne Kadar Maaş Alır?

Asansör ustalarının aldığı maaşlar işin gerçekleştirildiği firmaya ve işverene göre değişiklik göstermektedir. Ancak asansör ustaları ne kadar maaş alır sorusuna verilebilecek cevap ortalama 6.000 TL civarında olduğudur. Asansör ustası maaşları asgari ücret olan 4.250 TL’den başlayarak 9.000 TL’ye kadar değişiklik gösterebiliyor. Ancak elbette işverene göre bu değerler daha düşük ya da daha yüksek olarak belirlenebiliyor. Alınacak ücreti belirleyen değişkenler arasında kişinin deneyimi, eğitimleri ve çalıştığı firmalar gibi faktörler yer alıyor. Anlaşılacağı üzere başta özel sektörlerde olduğu gibi net bir ücret belirtmek oldukça zor.

Ancak gerekli yeterlilikler sağladığında ve beceriler geliştirildiğinde maaş beklentisinin artması da olağandır. Yukarıdaki başlıklarda bahsedildiği gibi asansör ustası nasıl olunur sorusunun gerekliliklerini yerine getirmek, bu işte beklenenleri elde etmeniz için de yeterli olacaktır.

Yanıtla